Adult Alcohol Clean 257279

Vi vet at det er viktig å drikke minst åtte glass vann daglig. Huden vår derimot må også tas vare på fra utsiden slik at vi kan sikre tilførsel av riktige ingredienser til huden. Dette gjelder særlig nå som vi går kaldere årstid i møte. Riktig hydrering av huden kan styrke hudens egne naturlige fuktproduksjon og forsterke beskyttelsesbarrieren for å hindre tap av fukt. Vi er flinke med å smøre ansiktet men glemmer ofte andre deler av kroppen. Husk at en god fuktighetskrem skal inneholde ingredienser som stimulerer huden, det være seg fruktsyrer, retinol, peptider, vekstfaktorer, ceramider osv.

Her er tre områder som jeg ofte ser blir neglisjert :

Øynene

Huden rundt øynene dine er den tynneste på kroppen din – tykkelsen er på ca. 0,5 mm - og er også et av de stedene som begynner først å vise tegn til aldring ved å danne ”kråke tœr”. Her viser huden umiddelbart hvor hydrert eller dehydrert du er. Det er også et sted hvor mørke ringer begynner å oppstå enten genetisk eller for eksempel pga søvnmangel. Løsningen er øyekrem som inneholder for eksempel koffein og antioksidanter som ikke irriterer huden. Koffein kan redusere hevelse og  antioksidanter vil bidra til å reversere solskader, beskytte og styrke kollagenet i huden. Øyekrem bør påføres morgen og kveld etter at du har renset huden.  

Føtter

Huden på føttene er noe av det tykkeste på kroppen din, og folk forsømmer ofte å ta vare på foten. Huden blir ofte hard og tørr.  En ting er at det ser ikke særlig attraktiv ut men huden kan også sprekke og det kan være inngangsport for bakterier. Det er best å fukte huden etter at du har dusjet. Bruk gjerne kremer som inneholder urea, glyserin og fruktsyrer.

Huden rundt neglene

Det fortykkede laget av hud som omgir både finger og tånegler krever også hydrering daglig. Her er det viktig å bruker kremer som har lett eksfolierende effekt, det være seg syrer eller enzymer.

Siste artikler

Les alle →