Adult Beautiful Blowing 293029

1. Tørr hud.

Vinterluften kan være ganske hard – sœrlig for de som allerede sliter med tørr hud fra før. Sørg for at du velger en fuktighetskrem som gir ekstra fukt. Bruk gjerne nattkrem som oftest er rikere på fukt. Ta gjerne korte dusjer og ikke bruk for varmt vann. 

Anbefalte produkter : Avene Hydrance Rich ansiktskrem,  La Roche Possay Nutritic Intens Riche ansiktskrem eller Recovery Cream fra ZO Skin Health.

2. Dehydrert hud.

Tørrhet og dehydrering er ikke synonymer - de refererer faktisk til to helt forskjellige hudforhold. Dehydrert hud føles ikke alltid flassende eller kløende - det kan til og med føles fet. Her er oftest hudbarrieren ikke optimal og huden taper fukt. Det kan også bidra til irritasjon og rødhet.  Bruk gjerne dagkrem som er rettet mot hudbarrieren.

Anbefalte produkter: Daily Power Defense fra ZO Skin Health, eller Decubal Face Cream.

3. Sprukken hud.

Hvis du tilbringer mye tid ute i kulden kan det dannes sprekker i huden.  Dette er resultat av kombinasjonen dehydrering, soleksponering og vind. Tynn hud er mest utsatt og forebygging er viktigst.  Smør deg gjerne før du går ut.

Anbefalte produkter: Avene Cold Cream, A-derma Repairing Cream og Revitatrol fra ZO Skin Health.

4. Fet hud.

Blir huden for tørr kan dessverre talgkjertler begynne å overprodusere talg for å kompensere. Derfor er det mange som får fet hud om vinteren og ikke minst akne utbrudd. Bruk gjerne toner og mild fruktsyre mot dette.   

Anbefalte produkter: Effaclar Micellar Water for oily skin sammen med Effaclar Duo fra La Roche possay eller Balatone sammen med Complexion Renewal Pads fra ZO Skin Health.

5. Sprukne lepper.

Bruk gjerne alkoholfri leppepomade som også har beroligende effekt på leppene. Anbefaler også at du masserer leppene 1 minutt  med pekefingeren 3 ganger daglig.

Anbefalte produkter: Her har både Avene og La Roche Possay gode produkter. Jeg synes PureLan 100 er også ganske bra selv om det er for såre brystvorter. Man kan også bruke filler (for eksempel fra Juvederm) som hovedsakelig gir bare fukt og vitale lepper.

6. Tørre hender og føtter.

Dine hender og føtter er også ganske utsatt om vinteren.  Huden på hender er veldig tynn og ganske utsatt. Her er det viktig å bruke fuktighetskrem egnet for tørre hender som inneholder rikelig med glycerin eller karbamid. 

Anbefalte produkter: Canoderm og Miniderm fra ACO.

Føttene trenger også ekstra omsorg om vinteren. Her også som hender bør det brukes rikelig fukt. Smør gjerne føttene med fuktighetskrem, ha på sokker og sov med det. Her kan også Canoderm eller Miniderm brukes.  Når det gjelder føtter er det også viktig å fjerne død og fortykket hud med en god exfolierende krem. 

Anbefalte produkter: Locobase LPL eller Enzymatic Peel fra ZO Skin Health.


Siste artikler

Les alle →